ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
ROOKIE REPUBLIC: caseRookieRepublic

Situatie en vraag

Crisis of geen crisis. Nieuwe tijden vragen om ondernemerschap. Rookie Republic wil de ondernemende attitude aanwakkeren in Nederland en daarbuiten via een ondernemerswedstrijd voor jongeren, online TV en een community van jonge en ervaren ‘rookies’.

Aanpak en resultaat

De ambitie van Arleen van Londen en Harold Smits is fors: zij willen een beweging op gang brengen waarbij het normaal is dat jongeren hun hart volgen en hun geld gaan verdienen met hun eigen idee. Start je eigen business. Be a rookie! Van Rotterdam en Amsterdam tot Istanbul en New York.

2013 is een belangrijk jaar. Met een ondernemerswedstrijd in Rotterdam, Amsterdam en New York. Samen met de beste event-organisatoren in elke stad en met sponsors die iets hebben met ondernemerschap en jongeren. Uitgangspunt is: 1 op de 5 jongeren uitdagen om van een goed idee een eigen toko te maken.

Korrie Louwes (wethouder innovatie in R’dam): “Rotterdam heeft sinds 2009 bijgedragen aan deze ondernemerswedstrijd. Met elk jaar honderden jongeren, van MBO tot HBO en Universiteit, voor wie deze wedstrijd een duwtje in de rug is geweest om voor zichzelf te beginnen. Zo’n brede, positieve beweging past bij de huidige tijd. Jongeren moeten verder kijken dan een vaste baan. Crisis of geen crisis... met een eigen bedrijf kan niemand je ontslaan. Doe wat je leuk vindt en verdien er een boterham mee. Succes!”

A*Team

• Arleen van Londen

Harold Smits
Harold Houdijk

Publicaties
Passie voor ondernemen

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35