ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
BEN: BEN WELKOM caseben

Situatie en vraag

We hebben een introductiedag voor nieuwe medewerkers. Graag willen wij de effectiviteit van die dag vergroten en er meer een Ben-happening van maken. Kunnen jullie daarbij helpen? Dat was in 2002 de vraag van de HR managers Bart de Bock en Selma Spaas van het jonge telecombedrijf Ben.

Aanpak en resultaat

Stap 1 was een ‘mystery guest’ die als nieuwe werknemer deelnam aan de introductiedag. Wat is het effect van elk onderdeel? Wat blijft er hangen aan inhoud?

Stap 2 was het samen verzinnen van interactieve werkvormen om Ben Welkom nog effectiever te maken. Met een kennisquiz, duivelse dilemma’s en creatieve manieren om elkaars kwaliteiten te leren kennen.

Bart de Bock: “Een bedrijf als Ben moet waarmaken wat ze belooft, niet alleen bij klanten, maar ook bij medewerkers. Ben Welkom zorgt ervoor dat nieuwkomers niet alleen weten wat Ben doet, maar ook ervaren waar het bedrijf voor staat. Dat is belangrijk voor de band met het merk. Het maakt medewerkers trots op de eigenschappen die bij Ben horen en men gaat zich een beetje Ben voelen.”

A*Team

Harold Smits

Publicaties

Mensen maken merken (Nieuwstribune, 2000
Eerste TV-reclame van Ben

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35