ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
DIESEL LOVE POWER: JE EIGEN

Situatie en vraag

Hoe kunnen wij onze relatie met retailers verstevigen op een Diesel-manier?

Met die vraag kwam Frenzy van den Berg, Sales Director van Diesel Benelux, naar ons toe. In een periode van stormachtige groei wilde het modebedrijf uit Eindhoven haar unieke gezicht niet verliezen. Vasthouden van de persoonlijke aandacht voor winkeliers, ondanks de groei in personeelsleden en kwalitatieve verkooppunten. Daar ging het om.

Aanpak en resultaat

Love Power was een combinatie van video-interviews met winkeliers, een teamdag voor het customer service- en het salesteam en coaching van de leidinggevenden. Met als resultaat: een boost in de motivatie, een sterkere band met elkaar en met winkeliers.

Frenzy van den Berg: “Love Power was intensief, persoonlijk en heel bijzonder. Echt tailor made, deze training paste 100% bij Diesel. Dat maak je niet vaak mee. Meestal is alles wat trainers doen standaard en voor elk bedrijf hetzelfde. Wat wij kregen was ons op het lijf geschreven. Harold en Monica hadden een roze kasteel in de Ardennen afgehuurd en ontvingen ons daar voor een 24 uur durende teamdag. Met goede muziek, lekker eten, creatieve opdrachten en heel veel persoonlijke aandacht. Heel persoonlijk allemaal, zonder dat het zwaar werd. Innovatief en anders dan anders, juist daarom sloeg het zo aan bij ons. Effectief verleiden, veroveren, verrassen en omgaan met trouble in paradise. Als je dat goed in de vingers hebt, dan liggen de klanten aan je voeten. En niet alleen klanten natuurlijk ;))”

A*Team

Harold Smits
Monica Botter
• Frenzy van den Berg

Publicaties

Internal branding bij Diesel-artikel, trendsetters in merkbeleving  in communicatiecases (Communicatiecases 16, Kluwer, 2003)

Madonna in tien stappen (Quote, 2001)

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35