ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
THE FRUIT LAB: ONTWIKKELING NIEUW

Situatie en vraag

De fruitpersers van Fruity King hebben de lekkerste fruitsappen van Nederland. Alleen nog niet iedereen weet dit. Directeur Frank Poppe vroeg ons om de superieure sapkwaliteit te vertalen naar gewaardeerde sapmerken. Hoe kunnen wij een goede plek verwerven naast merken als Innocent en Albert Heijn huismerk?

Aanpak en resultaat

Fruity King bewerkte met één merk alle doelgroepen. Enerzijds werd het sap geschonken in de business class van KLM. Anderzijds lag het in de aanbieding bij discounters. Samen met de directie hebben we:

1. een strategie gevormd voor marketing en sales met 3 doelgroepmerken: smaakkampioen The Fruit Lab voor de fijnproevers, het biologische Rijp voor de praktisch idealisten en Fruity King als voordelig familiemerk

2. per merk de ontwerpers gebrieft om verpakkingen te maken die direct duidelijk maken wat het sapmerk zo bijzonder maakt

3. marketingacties verzonnen die de rode loper uitrollen voor sales, waardoor de scherp gepositioneerde merken niet alleen designprijzen winnen, maar ook commercieel een succes zijn.

Hanneke Mulder, Tom Poels en Frank Poppe: “Fruity King is een kleine, ondernemende club. Het merkenbeleid voor de lange termijn moet op korte termijn tot verkoop leiden. Met een beperkt budget moeten we dat weten te realiseren. Soms lijkt dat een spagaat, maar extra gaaf is het als het lukt. Binnen een half jaar hebben we toch maar mooi 1 miljoen flesjes sap verkocht aan smaakliefhebbers in Nederland. Plus een award voor Beste Productintroductie 2008. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op."

Ook een liefhebber van lekker eten en drinken? Ontdek dan je smaak op www.thefruitlab.nl

A*Team

Harold Smits
Roen Roomberg
• Anne van Summeren
Harold Houdijk

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35