ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
KPN: TROTS OP  DE EENVOUD casekpnstoep

Vraag

KPN staat voor eenvoud, vertrouwen en persoonlijk. Kunnen jullie ons helpen om deze kernwaarden te laten leven bij onze medewerkers? Maak ze trots. Op KPN en op zichzelf. Dat was de vraag van Stefan Vermeulen en Sietse Sijperda, directielid KPN Mobiel.

Aanpak en resultaat

KPN is een bijzondere club. Vroeger waren het ambtenaren. Nu zijn ze commercieel, maar nog altijd met een maatschappelijke bril. KPN’ers willen hard werken om anderen van dienst te zijn. Tegelijk zijn ze gevoelig voor wat de directie wil. Onze aanpak concentreerde zich daarom op twee pijlers:

1) prioriteit van directie; meest wezenlijke kernwaarde voor directie zelf,

2) drempels en drijfveren van medewerkers; eigen interpretatie van kernwaarden, koers van de directie en een lagerhuisdiscussie over waardendilemma’s.

Bij KPN werken veel mensen. Een reeks powerworkshops van telkens 90 minuten voor groepen van 75-100 personen droeg positief bij aan het vertrouwen in het management en de trots op de kernwaarden.

Sietse Sijperda: “KPN is een groot bedrijf. Soms zo groot dat mensen vergeten dat zij beslissend kunnen zijn voor de reputatie. Je kunt als bedrijf wel roepen dat je staat voor eenvoud, maar wat betekent dat intern? Wat moet je als medewerker doen en laten om het de klant makkelijk te maken? We moeten elkaar goede voorbeelden en bloopers laten zien. Zien is namelijk geloven.”

A*Team

Harold Smits

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35