ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
NATIONALE NEDERLANDEN: casennrotterdam2

Vraag

Nationale-Nederlanden is een sterk merk in verzekeringsland. En dat willenwe natuurlijk blijven. Op het gebied van marketinginnovatie wil ik graag een slag maken, een schepje er boven op. Kun jij iets doen met mijn marketeers, waardoor ze lekker creatief worden en zin krijgen in nieuwe dingen? Met die vraag belde Rutger Koopmans, marketing directeur Nationale-Nederlanden, ons op.

Aanpak en resultaat

Stap 1: enkele interviews met marketeers over hun drijfveren en drempels. Resultaat: marketeers willen iets bieden waar doelgroepen echt op zitten te wachten.

Stap 2: marketeers met een video op pad, om bij doelgroeppersonen te ontdekken wat hen echt zorgen baart, waar men onzeker over is.

Stap 3: marketing happening waarbij marketeers creatieve oplossingen verzinnen die aansluiten op de onzekerheden van klantgroepen.

Rutger Koopmans:  “Verzekeren is een vak waarin je veel kunt betekenen voor klanten. De marketing happening liet ons ervaren waar we het voor doen. Het is aan ons als verzekeraars om de onzekerheden van mensen af te dekken. Als je eenmaal weet en ook echt voelt wat onze doelgroepen zorgen baart, komt het doelgroepdenken en de innovatie vanzelf. Dan krijgt het marketingvak echt betekenis. Wat er ook gebeurt.”

A*Team

Dave Jansen
Jan Bunt
Harold Smits
Harold Houdijk

logocasediesel logocasedeltalloyd logocasefruitlab logocasemst logocasecinemaculinair
logocaseudensduyn logocaseshell logocasedockwise logocasebas logocasepieken
streepgetalifefrom9to5980x35