ALifelogo94x50
menu1
menu2
menu3
menu4
menu5
menu6
menu7
DE TOEKOMST IS WAT JE energizersastroboy

De energizer Futurologica geeft zicht op trends, innovatie en organisatieverandering. Deze interactieve en inspirerende workshop is populair op beleidsdagen, directieretraites, innovatiedagen, managementmeetings en in management development trajecten. Futurologica slaat een brug tussen visionaire vergezichten en de praktijk van morgen.

Wat is het effect van deze energizer?

De deelnemers krijgen inzicht en grip op ontwikkelingen in verleden, heden en toekomst, ontdekken de succesfactoren voor innovatie en realiseren zich exact welke interne veranderslagen er nodig zijn. Concreet, verhelderend en verfrissend.

Hoe lang duurt deze interactieve lezing?

Ga uit van: ťťn tot anderhalf uur. Deze richttijd geldt zowel voor kleine groepen van 10 personen als bij grote groepen van 500 personen.

Wie verzorgt deze lezing?

Harold Smits, oprichter van A*Life en van origine psycholoog, marketeer en econometrist. Een creatief brein die houdt van nieuwe ideeŽn, vooruitgang en fun bij veranderingsprocessen. Hij is eerlijk, energiek en visionair. De strateeg achter diverse succescases en als examinator bij het NIMA zit hij bovenop nieuwe ontwikkelingen in het marketingvak.

Wat staat er op het programma?

Het programma van deze energizer kent vier blokken:

  • trends & onderstromen
  • winnaars & verliezers na afloop van de crisis (cases)
  • succesvolle strategieŽn voor de toekomst
  • analyse organisatie en stappenplan voor de toekomst

Kan deze energizer ook worden uitgebreid naar een workshop?

Ja, deze energizer vormt een sterke basis over workshops waar teams met elkaar inhoud geven aan de toekomststrategieŽn voor hun organisatie of aan een doelmatig change management proces.

Wat kunnen we doen om het effect hiervan te verankeren?

Op de weblog tijdreizigers.blogspot.com staat verdiepende informatie over onderstromen, trends en strategieŽn voor de toekomst. Ook krijgt iedereen een zeekaart van de toekomst en een beknopte omschrijving van de meest succesvolle strategieŽn. Als directie kun je extra profijt halen uit deze energizer door na afloop iedereen uit te nodigen voor een kopje koffie en de vraag te stellen: Waar koersen wij als bedrijf op af met de huidige visie?

Hoe vertaal je algemene inzichten naar teamniveau?

Een energizer alleen scherpt de visie aan, maar zorgt nog niet automatisch voor richting en concrete focus op de werkvloer. Als directeur doe je er slim aan om je managers te vragen om hun teamdoelen uit het jaarplan te verbinden met de aangescherpte visie. Niet algemeen, maar met praktische voorbeelden. Die voorbeelden kun je als directie weer verwerken in een visionaire speech. Zodat de visie zich niet beperkt tot mooie woorden, maar ook gaat over concrete daden.

Wat is de essentie van Futurologica?

I’ve seen the future, and it will be. Ken je dat liedje van Prince uit de soundtrack van Batman? Zien is geloven. Laat je mensen zien waar de samenleving heen gaat en zoek daar aansluiting bij. Vaak hebben mensen in organisaties geen idee waar de leiding heen wil. Het blijft te vaag. Laat concreet aan teams zien waar je heen wilt en waardeer het ook als teams goede stappen zetten. Hoe concreter, hoe beter.

Wat moet ik doen als ik deze energizer wil inzetten?

Stuur ons een mail met daarin de datum, het aantal deelnemers, de doelstelling en de gewenste duur. Dan doen wij een passend voorstel.

Publicaties

Spel geeft richting aan change management
(Tijdschrift voor Marketing, 2004)

streepgetalifefrom9to5980x35
tekeningfuturologicaBIG